Meditaatio

 yogasource us
yogasource yacep

divider89
meditaatio

Meditaation harjoittaminen on ensimmäinen askel sisäiseen rauhaan. Meditaatio sanalla tarkoitetaan yleisesti harjoitusta, jossa tavoitteena on päästä robottimaisesti ajattelevan mielen läpi syvempään rentouden ja huomion tilaan.

 

Oikeastaan meditaatio on väline, jonka avulla voi katsella etäämpää omaa jatkuvasti puhuvaa mieltä. Pikkuhiljaa mielen turha rupattelu alkaa rauhoittuakin. Meditaatio kuljettaa ihmisen kehoon niin, että fyysinen keho herää olemaan. Tämä auttaa vahvistamaan kaikkia kehon toimintoja sekä vapauttaa jännityksiä.

Kun meditaatiota harjoitetaan säännöllisesti, se mahdollistaa eron huomioivan tietoisuuden (sen joka katsoo) sekä objektin eli sen jota katsotaan esim. ajatukset, tunteet, tuntemukset jne. välille.

Ajan mittaan meditaatio harjoitus muuttuu olemiseksi. Silloin ei tarvitse istua erityisessä asennossa tai tehdä jotakin harjoitusta; silloin olet joka hetki tietoisesti läsnä kehossasi. Meditaatio vain tapahtuu ja on elämässä kaikessa mitä teet: istuessa, ostoksilla, kävellessä, töissä, puhuessa, rakastellessa, elokuvissa ja kaikkialla.

Meditaatio ei ole jonkin loppu, jotakin mitä saavuttaa. Siinä ei ole tavoitetta kuten nirvana, autuus tai jokin muu vastaava tila. Se pikemminkin tuo mahdollisuuden päästä pois tavoitteista ja pyrkimyksistä ja siten antaa mahdollisuuden luonnolliseen omaan elämään.

Meditaatio rentouttaa ja auttaa ihmistä näkemään mitä hänen elämässään oikeasti tapahtuu. Silloin ihminen voi irtaantua kauemmaksi siitä oravanpyörästä, jota yleensä kutsumme elämäksi, mutta onkin elämän edessä.

Jokaisen ulottuvilla on useita tietoisuuden tasoja. Nämä tasot ovat ajatusten ja tunteiden peittämänä. Meditaatio on avain näiden peitekerrosten läpi pääsemiselle, ja siten avaa mahdollisuuden tietoiseen ja tyytyväiseen elämään.

• lue myös perusmeditaatiosta blogista (englanniksi)

SEURAAVA MEDITAATIOILTA:

Meillä on uusi meditaatiomuoto!

Meditoimme joka keskiviikkoilta klo 18 – 18.45. Voit osallistua ilmaiseksi siellä missä sinä olet.

Voit lukea lisää uudesta muodosta ja mitä teemme täältä (englanniksi).

Tervetuloa meditoimaan!

LISÄTIETOJA:

marjo(at)yogasource.fi