Joogaopettajakoulutus YogaSource tyyliin

divider183linebreaker

<< Kehollinen tietoisuus Vuosi lähenee loppuaan >>
linebreaker

SOMAATTISEN JOOGAN OPETTAJA

Vuosi lähenee loppuaan

Kun talvipäivän seisaus lähestyy: tiedätkö sen olon ja tunteen, että jonnekin pitäisi jotakin lähettää, sanoa…sähköposti, tiedote, jotakin vielä olisi yrittäjän mielen takana odottamassa ulos tuloaan. Vaan keho, mieli ja henki ovat jo seisahtamassa valon seisaukseen; pimeän ja valon vaihtoon. Vanhan kuolemaan ja uuden syntymään.

Minulle käy näin näinä päivinä. Tiedän sen olon juuri nyt. Se asia on kielen päällä, sormien päissä jossakin. Näen kirjaimet leijailemassa. Hymyilen eikä ole kiire.

Jonnekin jotakin piti lähettää, mutta mitä ja minne?

Kaunista loppuvuotta meille kaikille; seisahtujille ja touhukkaille; elämänkulkijoille. On ihanaa kun sanat pyörivät tässä lähellä ja pian ne saavuttavatkin, sillä aivan sisälläni on avaraa ja liikkuvaa ja valoisaa. Silmissä vaaleanpunaiset ruusut katsovat oman puutarhan luomusta.

Melkein häikäisee ❤

ILOISIA UUTISIA:

YogaSource joogaopettajakoulutus Ryt500 missä yhdistyvät sekä Ryt200 että Ryt300 alkaa taas vuoden kuluttua lokakuussa 2020 Lauttasaaressa Helsingissä!

MITÄ RYT TARKOITTAA MEILLE:

Annamme opiskelijoillemme mahdollisuuden valmistuttuaan rekisteröityä kansainvälisesti tunnettuun YogaAlliance organisaatioon. Rekisteröinti oikeuttaa Ryt500 tittelin käyttämiseen. Tämä taas oikeuttaa useimmissa maissa ohjaamaan joogaa eri joogakouluissa – monissa joogastudioissa tämä todistus vaaditaan – Suomessa näin ei yleensä ole.

Ryt ei toisaalta vaikuta meidän koulutukseemme sisältöön muuten kuin siten, että emme käytä termiä joogaterapia tai terapeuttinen, sillä se on kielletty kaikissa YogaAlliancen hyväksymissä koulutuksissa. Koulutuksemme on kaksivuotinen syventävä joogamatka, missä sama ryhmä jatkaa yhdessä alusta loppuun asti. Näin syntyy kaunis luottamus ja avoin, vilpitön ja rakkaudellinen ilmapiiri.

Joogan opiskelu tapahtuu ensisijaisesti aina omassa elämässä ja on hyvin energeettistä, siksi kaksi vuotta on hyvä aika opintoihin. Yksittäisten moduulien ohjaaminen lyhyinä jaksoina ja vaihtuville opiskelijoille ei ole meille mielekästä.

Pidämme oman eheytemme ja etiikkamme hyvin värikkäässä joogamaailmassa ohjaamalla sitä missä olemme ammatillisesti parhaita; sitä mikä on meidän elämän kutsumuksemme ja inspiraatiomme. Ryt tittelinä on antamamme kansainvälinen mahdollisuus.

OPINTOJEN LUONTEESTA

Koulutuksemme on alusta alkaen syventävän joogan opiskelua. Koulutuksemme sopii sinulle, joka haluat tutkia luonnon- ja kosmoksen lakeihin perustuvaa liikettä, hengitystä ja läsnäoloa. Haluat myös antautua kahden vuoden opintoihin ilman epäilystä; luoda itsellesi vahvan ammattitaidon ja luottamuksen omiin kykyihisi sekä siihen elämän luovaan prosessiin mikä ensisijaisesti avautuu ihmisen itsensä sisältä.

Koska lähestymistapamme poikkeaa muiden koulutusten tyylistä, koulutuksemme sopii hyvin myös joogaopettajille syventävänä ja tukevana koulutuksena.

ASANAN JA LIIKKEEN OPISKELUSTA

Asanan opiskelu YogaSourcessa perustuu vahvasti somaattiseen älykkyyteen, mikä pitää sisällään sisäsyntyisen liikkeen ja yksilöllisen linjauksen (embodyment). Asanan muoto ei ole päämäärä, vaan asana on tietoisuuden liikettä ja energian sekä voiman kulkua kehossa suuntaava elävä ja muuttuva muoto. Näin ollen asana on vahvasti terapeuttinen ilman, että puhumme terapiasta.

MEDITAATIOSTA JA TIETOISESTA HENGITYKSESTÄ

Koulutuksessamme on paljon meditaatiota sekä tiedostavaa hengitystä. Toivomme, että nautit molemmista jo tullessasi koulutukseen 🙂 Myös äänellä on nykyisin säännöllinen paikkansa lähijaksoissa. Opiskelemme anatomiaa ja fysiologiaa teoriassa, toiminnallisesti ja hyvin paljon kokemuksellisesti joogan aihepiiriin soveltaen.

Tutustumme koulutuksessa myös traumasensitiiviseen ohjaamiseen ja kommunikaatioon. Mukana on perinteisten joogan muotojen lisäksi vapaata liikettä, autenttista liikettä sekä improvisaatiota.

LÄHDE

Kun liike, läsnäolo ja hengitys kohtaavat luonnollisella tavalla, syntyy yhteys tietoisen ja tiedostamattoman välillä. Jooga, ykseys, jakautumattomuus ovat tämän luonnollisuuden lähteellä, jokaisen ihmisen lähteellä.

LUONNON LAIT

Oma kulttuurimme vahvistaa tehokkuutta ja tavoitteellista eteenpäin suuntaamista; me koemme, että luonnollisuus on antautumisen kautta syntyvä voima mistä syntyy myös luonnollinen vakaa ja vaivaton toiminta. Ohjaamme sitä mitä elämme, sitä mikä toimii.

YKSILÖLLINEN JOOGAOPETTAJA

Tätä opiskelemme yhdessä: luomme tilan, missä jokainen saa olla oma itsensä ja antaa sisäisen oman joogan syntyä ja ohjata. Avaamme korkean värähtelyn kentän, missä kehon, mielen ja hengen elinvoimainen ilmaisu pääsee syntymään ja elämään.

AMMATTIOHJAAJIA

Joogaopettajakoulutuksemme luo pohjan vahvalle ammattitaidolle: tiedolle, taidolle, tietoisuudelle ja rakkaudelle pohjautuvan joogan ohjaamiselle.

Konkreettien tietoisuus yhdessä rakkauden kanssa luo ihmeitä maailmassa.

Yksityiskohtaisemmin koulutuksemme toteutuksesta saat tietää kun tapaat meidät esittelyillassa, skypen kautta ja alustavasti tutustumalla nettisivuilla oleviin asioihin.

TERVETULOA

 

 

 

LISÄTIETOA 

marjo(at)yogasource.fi