Yrittämättömyys

divider183linebreaker
yrittämättömyys
<< Joogaopettajakoulutus Jooga – Kiireettömyyttä -Kauneuta >>
linebreaker

 

Vapaa & Villi

Niinhän se elämä lupasi: mitään ei tarvitse yrittää. Kylläpä on hienoa! Seuraus yrittämättömyydestä on se, että kun hengailen auringossa niin sisältä pukkaa kirjoittamista tai muuta tehtävää. Yrittää ei tarvitse, kunhan pikapikaa hakeudun toimimaan. Niin on vahva yrittämätön paine, että aivan pyörryttää jos toiminta viivästyy.

Yrittämättömyys On mukavaa, vaikka ja myös koska toiminta ei häviäkään minnekään. Näin elämä on selkeää: teen sen mikä on oleellista ja tarpeellista kuluttamatta aikaa ja energiaa turhaan touhuiluun tai väsyttävään epämääräisyyteen. Suuret raamit kun ovat paikallaan, kaikki muu tapahtuu kivasti ja minulta putoavat miettiminen ja huolehtiminen pois.

Kaikkein vaikeinta kai tässä yrittämättömyydessä on ollut se, että olen yrittäjä ammatiltani. Yrittäjä sanaa kun toistaa tarpeeksi, se vahvistuu. Ilostuin kun toiminimellä olenkin elinkeinonharjoittaja enkä välttämättä yrittäjä ollenkaan. Harjoittaminen luo paljon anteliaamman tilan asioiden tapahtua. Erilaisten harjoitusten harjoittaminenhan minut on tähän mukavaan olotilaan tuonutkin.

Aivan kuten kaikki mihin kiinnittää huomionsa vahvistuu. Koska oma toimintani perustuu rakkaudelle, sille suurelle sanomattomalle elämänkaikkeuden rakkaudelle, se toimii myös tässä ammatissa. Pikkuhiljaa kaikki ”vain tapahtuu”. Ja se vaikein toiminta on ollut toimimattomuus, helppouden vastaanottaminen ja rahan käsityksen ja voiman muutos. Ehkä myös se uskomaton villi vapaus on välillä vaikeaa: voiko oikeasti olla näin onnellisen tyytyväisen vapaa keskellä työtä ja touhua? Kyllä vain.

Kuinka ottaa asiat, elämä, rakkaus, raha, työ vastaan, olla helppo ja vaivaton kun koko kulttuurimme perustuu tehokkuudelle ja yrittämiselle; tekemiselle.
Oma muutokseni on ehdottomasti tämä vastaanottaminen. Rahan energiakäsitys syntyi joskus vuosikymmeniä sitten reikikurssilla: raha on energiaa. Se konkreettinen oivaltaminen alkaa olla totta vasta nyt kun olen myös oivaltanut, että olen täällä maan päällä toimimassa ja luomassa. Luomisen vastustaminen sen nimissä esimerkiksi, ettei saa näkyä liikaa, ei saa ylpistyä, ei saa onnistua liian näkyvästi ovat hallinneet minunkin tajuntaani.

Onneksi tuo elämä ja rakkaus ovat tajuntaani vahvemmat voimat ja vuosikymmenten kuluessa lyövät läpi vauhdilla. Joogassa asana on mukava ja vakaa asento; koskaan ei pidä yrittää. Hengitys on aina luonnollisen vaivaton. Läsnäolo on olemista, hiljaisuutta. Miksi sitten työelämässä pitäisi yrittää ja olla aina enemmän, tehokas ja pätevä? Ei tietysti pidäkään. Vesi virtaa kun ei ole patoja ja esteitä. Tuli palaa kun on mitä polttaa, maa tukee kun antaa sille mahdollisuuden ja ilma kuljettaa ideoita vapaassa päässä, vapaassa olemuksessa.

Luovuus, rakkaus, raha. Toiminta, oleminen, vapaus ja rauha. Kaikki kulkevat yhdessä ja ovat yhtä.

Ihanaa helmikuuta!

YogaSource joogaopettajakoulutus Marjo Wuorisalo signature