Meditaatioillat-ja-kurssit/

divider89
linebreaker
meditaatio
MEDITAATIOILLAT JA KURSSIT

Tällä sivulla esittelen mitä meditaatio on ja miksi mielestäni meditaation oppiminen on yksi tärkeimmistä taidoista, jonka voit elämässäsi oppia.

Klikkaa  TÄSTÄ, niin löydät listan tulevista meditaatiokursseista ja illoista.

linebreaker

 

Tässä on kuvaus siitä, mitä meditaatiokurssit sisältävät:

MITÄ ON MEDITAATIO?

Monet ihmiset haluavat oppia meditoimaan tänä päivänä. Tämä saa sydämeni pomppimaan ilosta, koska ensisijaisesti meditaatio on yhteyden tekemistä sen kanssa, kuka sinä TODELLA olet. Mikä voisi olla tärkeämpää!

Mitä tarkoitan tällä?

Tarkoitan tällä sitä, että monet ihmiset eivät tiedä keitä he oikeastaan ovat. Tämä on uskomaton toteamus, mutta se on totta. Periaatteessa elämme fantasiamaailmassa, joka on tällä hetkellä menossa tiukemmaksi ja tiukemmaksi. Samalla tämä tilanne antaa mahdollisuuden TODELLA kasvaa henkisesti.

Ihmiset elävät tänä päivänä suurimmaksi osaksi kompromissielämää seuraamalla sosiaalisesti ja yhteiskunnallisesti aikakaudellemme luotuja sääntöjä; sääntöjä siitä kuinka toimia ja elää, kommunikoida ja kasvaa tämän päivän maailmassamme.

Monet näistä säännöistä (joita henkilökohtaisesti pidän hypnoottisina suggestioina) sisältävät ennustettavia yhteiskunnallisia käyttäytymistapoja, turvallisia ammatinvalintoja ja elämää, jota eletään turvallisten ajattelu-, toiminta- ja tunnemallien mukaan.

Avainsana on TURVALLISUUS. Kaikki nämä ajattelu-, toiminta- ja tunnemallit annetaan sinulle yhteiskunnasta, jossa asut – lukuun ottamatta muutamaa poikkeusta. Yhteiskunta tekee tämän hypnoottisesti toistamalla samoja malleja uudelleen ja uudelleen ja uudelleen. Tämä prosessi alkaa, kun olet vauva, ja jatkuu kun kasvat ja imet sen kaiken sisääsi monen eri väylän kautta. Tämä prosessi on lähes loppumaton koko elämän ajan, paitsi jos alat kysymään itseltäsi miksi todella olet olemassa ja miten haluat elämäsi elää.

Toisin sanoen, olet oppinut, mitä on oikein sanoa, ja mitä ei ole oikein sanoa; mitä on yleisesti hyväksyttävää tehdä, ja mitä tai miten ei pidä tehdä. Saat mallin siitäkin, miten tunteita saa tai ei saa kokea ja ilmaista. Jos putoat tästä linjasta, sinua rangaistaan jollakin tavalla.

Tämän vuoksi, alitajuisesti olet melkein aina etsimässä hyväksyntää ympäristöltäsi: yhteiskunnalta, ystäviltäsi tai perheeltäsi – itseltäsi. Usein etsit itsellesi roolimallia ympärillä olevilta vaikuttajilta. Jos olet yksin liian kauan, huomaat, että ei tunnu hyvältä tulla jätetyksi sosiaalisen verkoston tai yhteiskunnan ulkopuolelle, ja pian integroit itsesi tavalla tai toisella yhteiskuntaan ja sosiaaliseen ympäristöösi. Tunnet olosi taas helpommaksi, vaikka jokin sisällä kaihertaakin.

Opit myös, että jos sinulla on rahaa, se tekee asioista helpompaa ja rahan laittaminen pankkitilille tulevaisuutta varten pitää sinut ja perheesi turvassa.

Eli periaatteessa teet kuten muutkin tekevät, ja saatat kannustaa muita ihmisiä tekemään ja elämään samoin. Vähän syvemmällä sisälläsi saatat huomata, että teet kompromisseja elämässäsi koko ajan, mutta koska melkein kaikki muutkin tekevät niin
ajattelet, että ei se kai loppujen lopuksi haittaa vaan kuuluu elämään.

Jos sinulla on lapsia, saatat käyttäytyä yhteiskunnallisten sääntöjen mukaan heidän vuokseen: pysyt toimimattomassa parisuhteessa; laitat lapsesi kouluun ja harrastuksiin, jotta he oppivat mitä sinäkin olet oppinut. Näin lapsesi on helpompi elää ja tulla hyväksytyksi osaksi yhteiskuntaa, ympäristöä ja kaveripiiriä.

Saatat lukea kirjoja, joissa ihmiset kertovat sinulle, miten käyttäytyä ja kuinka ajatella, mitä syödä ja juoda ja kuinka pitää itsestäsi huolta. Katsot televisiota ja elokuvia, jotka melkein kaikki tarjoavat useita roolimalleja, joista valita. Koska lähes kaikki tekevät näin, sinusta tuntuu siltä, että on luonnollista olla sellainen. Loppujen lopuksi, se on turvallista. Saatat tuntea olosi ja elämäsi hieman lattealta aika ajoin, ja jälleen ajattelet, että se myös on normaalia elämän arkea.

Kuka sinä TODELLA olet, on hyvin vähän noita asioita. Todellisuudessa olet valo-olento, uskomaton rakkaus, uskomaton älykkyys, energia ja voima.

Tie olla yhteydessä näihin energioihin tapahtuu MEDITAATION kautta. Meditaatio johtaa käytännön toimintaan omassa elämässä; alat väistämättä luoda energisempää ja voimallisempaa omaa elämää kun todellinen olemuksesi herää toimimaan arjessa.

Säännöllinen meditaatio antaa oivalluksia siitä, että sinulla on muitakin vaihtoehtoja, kuin ne, joihin olet tottunut. Se avaa mahdollisuuksia, ja kun alat toimimaan noiden mahdollisuuksien mukaan, elämäsi muuttuu. Turvallisuus alkaa löytyä sisältäsi; oletkin turvassa kun olet oma todellinen itsesi, oman elämäsi luoja: alat tuntea ja tietää elämän voiman kannattelun.

MITÄ TAPAHTUU MEDITOIDESSASI?

Kuinka paljon ja kuinka nopeasti elämäsi muuttuu aloittaessasi meditaation, riippuu monista tekijöistä. Näitä tekijöitä ovat esimerkiksi se missä yhteiskunnassa ja kulttuurissa olet kasvanut; ihmiset, jotka olivat ja ovat ympärilläsi ja mitä ympäristöltäsi omaksuit ja omaksut osaksi omaa minuuttasi ja maailmankuvaasi. Kun alat meditoimaan, alat lopulta purkamaan kaikkia näitä malleja, joihin olet tottunut. Oma motivaatiosi on tärkein ohjaava tekijä.

ENSIMMÄINEN ASKEL:

On erittäin tärkeää ymmärtää, että meditaatio tapahtuu aina NYKYHETKESSÄ.

Siksi meditaatiotekniikat, jotka perustuvat menneisyyteen tai mielikuviin, eivät tuo sinua tähän hetkeen. Tekniikat toimivat silloin kun ne saavat sinut olemaan ”tässä ja nyt”. Ensimmäinen askel on ”herätä” ”tässä ja nyt” – hetkeen.

Seuraava opittava asia:

Sinun täytyy tietää, syvällä sisimmässäsi, että sinä VOIT muuttua, jos todella haluat. Tämä on ensimmäinen oppitunti.

MENNÄÄN SISÄLLE…

Kun aloitat meditoimaan, otat ensin askeleen sisäänpäin.Tämä tarkoittaa sitä, että alat havainnoida itseäsi sisäisistä tuntemuksista käsin. Myöhemmin opit olemaan yhtaikaa sekä sisälläsi, että ulkona, mutta tämä vie yleensä jonkin aikaa.

Ensin havainnoit kehoasi ja sitä mitä siellä tapahtuu.

Löydät muun muassa, että siellä on kehon aistimuksia kuten esimerkiksi hengityksen liike, sydämen lyöntisi ja jännittyneitä sekä virtaavampia alueita. Huomaat myös, että useita alueita et tunne ollenkaan.

Sitten kun olet jonkin aikaa harjoitellut tätä, alat havainnoimaan vähän enemmän ja sisällyttää lisäksi mitä tunnet ja mitä ajattelet. Tämä on helpommin sanottu kuin tehty ja ottaakin aikansa oppia. Hyvä asia on, että se on mahdollista oppia säännöllisellä harjoittelulla askel askeleelta. Jokainen pienikin askel tämän hetken huomaamisessa on tärkeä.

Nyt, kun menet sisällesi, todennäköisesti huomaat, että SISÄLLÄSI TAPAHTUU PALJON…paljon tunteita, paljon ajattelua, paljon menneisyyttä ja tulevaisuutta.

Noina hetkinä on hyvä tietää tekniikoita, mitkä auttavat sinua käsittelemään erilaisia tilanteita ja tuntemuksia, jotta et ylikuormitu.

Näitä tekniikoita opit kurssillani.

Oleellisinta on oppia kehosi, tunteidesi ja ajattelevan mielesi havainnointia; oppia tuntemaan ja tiedostamaan mitä sinussa tapahtuu. Toisin sanoen sinun pitää oppia heräämään sisälläsi tapahtuville tapahtumille (itsetuntemus sisäaistimuksen kautta) ja oppia pysymään hereillä.

Tämä on aina ensimmäinen askel.

SEURAAVA ASKEL:

Olet päättänyt aloittaa meditoimisen ja ottanut jo ensimmäisen askeleen. Usein tässä vaiheessa alat nukahtelemaan. Näin käy minullekin välillä ja tiedän miltä se tuntuu.

Näin tapahtuu, koska keho ja mieli ovat tottuneet nukahtamaan silmien sulkeutuessa ja kun rentoudut.

Alussa nukahtaminen on ok eikä sitä vastaan tarvitse koskaan taistella. Kun jatkat meditointia alat luonnollisesti pysymään hereillä pidempiä aikoja. Tämä tarkoittaa sitä, että kehomielesi kerää kokemusta hiljaisuudessa ja paikallaan olemisesta. Ei olekaan mahdotonta istua ja olla hiljaa itsesi kanssa. Tämä on hieno askel, sillä se vahvistaa sinulle, että mitä teet toimii.

Kun olet oppinut pysymään hereillä pidempiä aikoja, voit alkaa havainnoimaan persoonaasi muovaavia eri kerroksia sisälläsi. Huomaat useita kerroksia. Alkajaisiksi on olemassa ulkoinen persoonasi minkä projisoit, näytät maailmalle ulkopuolellasi. Sen lisäksi on sisäinen persoonasi, mikä on enemmän piilossa ja puhuu usein ajatuksina päässäsi.

Jatkaessasi meditaatiota huomaat useita puolia itsessäsi: fyysinen sinä, ajatteleva mielesi ja tunne (emotionaalinen) sinä. Saatat kokea, että ajatuksesi kulkevat miten sattuu ja sinulla ei ole aavistustakaan mistä ne tulevat. Päänsisäinen maailma saattaa tuntua entistä äänekkäämmältä. Näin on erityisesti aloittaessasi meditoimaan. Saatat myös huomata, että sinussa on paljon erilaisia nopeastikin vaihtuvia tunteita.

Tämä kaikki on normaalia.

Se on normaalia, koska ajattelu todellakin liikkuu sinne ja tänne alussa, ja tunteetkin tulevat ja menevät miten sattuu. Tätä olotilaa kutsutaan usein persoonaksi tai persoonallisuudeksi. Tämä on kulttuurissamme normaalia, mutta se ei ole luonnollista ja elinvoimaista elämää.

Kun olet harjoittanut tietoista meditaatiota jo jonkin aikaa alat huomata, että voit kontrolloida vähän enemmän sitä mitä ajattelet ja miten tunnet. Kykenet suuntaamaan, fokusoimaan havaintosi energiaa ja suuntaa, ja pysyt helpommin siinä mitä havaitset. Heräät yhä useammin tuntemaan sisälläsi tapahtuvia aistimuksia.

Näihin aikoihin saat kokemuksia sisälläsi olevista erilaisista ominaisuuksista ja energiatuntemuksista. Alat huomaamaan, että intuitio todellakin puhuu sinulle, ja että saat äkillisiä oivalluksia, mitkä tulevat suoraan elämän viisaudesta.

Alat tietämään, että sisälläsi olevat havainnot eivät ole pelkästään ajatuksia ja tunteita: pystyt erottelemaan intuition ja oman henkesi tuntemista – niiden ominaisuus ja värähtelyn tuntemus ovat erilaisia verrattuna tunteisiin ja ajatteluun. Ne tuntuvat todellisemmilta.

Tämänkaltaiset kokemukset saattavat tulla nopeastikin tai siihen voi mennä aikaa. Me kaikki olemme erilaisia, joten kannattaa olla kärsivällinen ja valpas omien taipumusten kanssa.

Jokainen kerta, kun meditoit, lähestyt sitä mitä todella olet. Olet löytöretkellä siinä mitä tämä elämä ja elämäsi todella on.

Minulle sinä olet yksilöllinen ilmaisu siitä energiasta ja hengestä, mikä luo koko tämän kokemuksen elämästä maapallolla ja vielä laajemmastakin kokemuksesta. Itsetuntemuksen ja elämän kokemuksen energia on valtavan laaja, joten jatka harjoitustasi, jatka meditoimista ja harjoittele hereillä oloa sekä havainnointia.

RAKKAUS

Kurssieni harjoituksissa käymme läpi monenlaisia yksityiskohtia kuten vaatetus, tila missä olet tai kuinka harjoitat mieltäsi meditoidessasi. On olemassa kolme muuta meditaation asiaa mitkä otan esille tässä.

Ensimmäinen niistä on RAKKAUS. Minulle se tosiasia, että rakkaus on mahdollista elämässämme todistaa olemassaolon hyvyyden.

Minulle rakastamisen oppiminen ja rakastaminen ovat se syy miksi olen olemassa.
Itseasiassa rakkaus on kaikkein suurin energia mitä opimme ollessamme täällä. Rakkaus on lähde.

KUUNTELEMINEN

Myös kuuntelemisen kyky ja taide vahvistuvat meditoidessasi: saat usein tärkeitä viestejä syvältä sisältäsi, ja herkistyt tunnistamaan ja kuulemaan näitä viestejä.

Monet elämän viestit hajaantuvat ja sekoittuvat yleensä oppimamme kanssa, koska kuulemme helposti ennestään esimerkiksi koulussa, töissä, tv’ssä elokuvissa, internetissä, ja somessa oppimamme verhoamaa tietoa.

Osa sisimmästä tulevista viesteistä saattavat muuttaa elämän kokonaan.

SINULLE OIKEA TOIMINTA

Meditaatio ohjaa sinua toimimaan uudella tavalla; se ohjaa sinua sinulle oikeisiin ja omiin askeleisiin – toimintaan mikä on sinun elämällesi parhaaksi.

Näin käy, koska meditaatio kuljettaa sinua syvemmälle itseäsi kohtaamaan sitä mitä todella olet. Saatat huomata, että sinun täytyykin muuttaa elämääsi sisäisen tietosi mukaisesti; sisäiset oivallukset muuttavat usein toimintaa ja tämä toiminta avaa lisää sisäisiä oivalluksia.

Näin meditaatio toimii ja alkaa toimia luonnollisesti arkielämässäsikin.

YHTEEVETO

Aloittaessasi meditoimaan astut Elämään. Kun teet tämän sinulle parhaalla tavalla, sisäinen viisautesi alkaa ohjaamaan sinua. Sisäinen viisaus on yhtä laaja ja iätön kuin universumi.

Jossakin vaiheessa tulet rakkauden tilaan.

Tässä vaiheessa on todennäköisintä, että olet muuttanut ainakin joitakin elämäsi puolia ja elät rakkaudelle omistautunutta elämää.

—————————

Tämä kirjoitukseni sisältää kursseillani olevan perusmateriaalin.
Oman elämäni työ on omistettu herättämään sisäinen laaja älykkyys ja rakkaus niin paljon kuin vain voin.

Kiitos.

—————————————

SEURAAVAT MEDITAATIOKURSSIT:

 

MEDITAATIOVIIKONLOPPU HELSINGISSÄ 19.8.- 20.8.2023

  • PAIKKA: Särkiniementie 5 c 60, 00200 Helsinki, Lauttasaari kartta
  • OPETTAJAT: Michael Cramm, joined by Marjo Wuorisalo with two movement meditations.
  • PÄIVÄMÄÄRÄ: La/Su 19.8. -20.8.2023
  • AIKA: Molemmat päivät: – klo 10.00 – 16.30
  • HINTA: 200,00 € sis. 24% ALV

Jos haluaisit osallistua kurssille:

Lisätietoa: cramm.michael(at)gmail.com

 

MEDITAATIOVIIKONLOPPU KRISTIINANKAUPUNGISSA 26.8.- 27.8.2023

  • PAIKKA: Sibeliuksenkatu 12, 64100 Kristiinankaupunki kartta
  • OPETTAJAT: Michael Cramm, joined by Marjo Wuorisalo with two movement meditations.
  • PÄIVÄMÄÄRÄ: La/Su 26.8 -27.8.2023
  • AIKA: Molemmat päivät: – klo 10.00 – 16.30
  • HINTA: 200,00 € sis. 24% ALV

Jos haluaisit osallistua kurssille:

Tervetuloa meditoimaan 🙂